Info

KSA Dilsen is een jeugdbeweging voor jongens, gevestigd te Dilsen. De KSA werd in 1957 opgericht.

Activiteiten en initiatieven

Tweewekelijks organiseren we activiteiten voor al onze groepen. De twee jongste groepen (PJKN en JKN) hebben activiteit op zondagnamiddag, en de KN en JHN hebben activiteit op vrijdagavond. Daarnaast is er voor de twee jongste groepen (PJKN en JKN) het ledenweekend in de paasvakantie, en voor iedereen het grote kamp in de zomervakantie.

De twee jongste groepen hebben activiteit op zondag namiddag van 14u tot 17u.
De  twee oudste groepen hebben activiteit op vrijdagavond van 19u30 tot 22u30.

Daarnaast organiseren we enkele grote activiteiten om ons extra te profileren als jeugdbeweging. Zo is er jaarlijks:

 • Startdag in september
 • Ouderavond
 • Pasta avond
 • Filmweekend

Verder nemen we ook deel aan de initiatieven die de KSA-koepel organiseert. Voor de PJKN en JKN is er het Doki-Fun-Festival (tweejaarlijks, in de even jaren), voor de KN is er Knavo (tweejaarlijks, in de oneven jaren), en voor de JHN is er Joepie (tweejaalijks, in de oneven jaren).

Groepen

Onze jeugdbeweging wordt in 4 groepen opgedeeld. De geboortejaren voor werkjaar 2018-2019 zijn erbij vermeld.

 • Piepjongknapen (2010,2012)
 • Jongknapen (2007,2009)
 • Knapen (2005,2006)
 • Jonghernieuwers (2002, 2004)

Als je eens een kijkje wil komen nemen mag dit altijd! Kijk daarvoor even op de kalenderpagina wanneer de activiteit is voor je groep. Je kan ons altijd contacteren via mail, telefoon,… als je interesse hebt om aan te sluiten bij onze vereniging.

Het lokaal

Het adres van ons lokaal is: Vlessersweg 60, 3650 Dilsen. Maar dit adres zal je met een GPS voorlopig nog niet vinden. Om ons lokaal te bereiken, rijd je vanaf de kerk van Dilsen over de Vlessersweg. Je rijdt dan zuidwaarts. Sla de 4e straat rechtsaf (voorbij het verhoogde kruispunt met de Borreshoefstraat). Volg deze weg tot voorbij het grote witte gebouw (Levend Woord), en tussen de velden zal je het lokaal zien.

Uniform

Onze KSA-kledinglijn bestaat uit een donkerblauwe trui en t-shirt. Het T-shirt kost €10, en de trui kost €20. Deze kunnen worden aangeschaft in het begin van het werkjaar, en voor het kamp.

De leiding krijgt het KSA-leidingshemd.

Lid worden?

Je kan lid worden bij onze vereniging aan de prijs van €30 voor een werkjaar. Hierdoor ben je verzekerd tijdens al onze activiteiten. Deze verzekering houdt de volgende zaken in:

 • Lichamelijke verzekering: bij lichamelijke schade krijgt u het bedrag terugbetaald dat niet door je eigen ziekenkas wordt gedekt. Lichamelijke ongevallen zijn altijd verzekerd. Wanneer er zich een accidentje voordoet worden de ouders meteen op de hoogte gebracht.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid: wanneer schade door een derde is veroorzaakt (iemand maakt iets kapot van iemand anders) is dit verzekerd. Voorbeelden zijn: een ruit die wordt ingetrapt, een fiets of dergelijke die kapot gaat door de fout van een derde, enzovoort. Opgelet: wanneer een lid iets van zichzelf beschadigt of verliest, valt dit niet onder onze BA-verzekering!
 • Rechtsbijstand

De verzekering is geldig bij alle KSA-aangelegenheden: alle activiteiten, ledenweekend, kamp, initiatieven, enzovoort.

In het begin van het werkjaar gaat de leiding rond aan huis bij de leden die we reeds hadden, en bij de kinderen die naar de startactiviteit zijn gekomen. Je kan ook in de loop van het werkjaar aansluiten bij onze vereniging. Dan breng je best €30 lidgeld mee naar je activiteit, dan ben je vanaf dan ook verzekerd. Wanneer je graag meer wil weten, aarzel niet om ons te contacteren!

Wilt u u kind na 1 januari lid worden dan vragen wij €35 vanwege de hogere verzekeringskosten voor late inschrijvingen.